Press "Enter" to skip to content

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre,

Du forteller at du går hos psykolog.  Det syns jeg høres ut som en god ide for å rydde opp i det som er tungt og vanskelig.  -Det er ikke et svakhetstegn, men en styrke å kunne jobbe med vanskelige ting, sette ord på det og komme videre!

Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, og jeg har det helt grusomt. 

Takk for at du har skrevet til oss. Jeg synes det er veldig bra at du har våget å ta skrittet, skrive inn til oss og sette ord på følelsene dine. Det er modig av deg når du aldri har gjort det tidligere, og det er bra å høre at du synes det er litt godt å få det ut. 

Hvis du ikke vet hva du skal gjøre med livet ditt, begynner du å akseptere virkeligheten

Det er sant at i begynnelsen når du ikke vet hva du skal gjøre, er reaksjonen din å snurre rundt, sparke, prøve å løpe av gårde som en hest som har stukket av. Men du må nå det punktet der du skjønner at du må stoppe opp for å være oppmerksom på de tingene vi tidligere nevnte.

Tenk deg at du er 17 år. Du går på skole, jobber ved siden av, og betaler skatt. Snart har du stemmerett. Så blir du alvorlig psykisk syk. Du ser ting som ikke er der, tror at folk kan høre hva du tenker og det går ikke over. Medisinene hjelper deg, men sykdommen innhenter deg igjen. Du begynner å studere, først det du brenner for, men sykdommen hindrer deg i å satse, og du velger et studium som kan sikre deg jobb, men sykdommen hindrer deg i å lykkes.

Bli med i debatten!

For min egen del var jeg ute på et oppdrag med en pasient (helsevesenet) da jeg plutselig fikk en SMS fra en annen ansatt. Det var et alldeles merkelig sjokk der jeg gikk sammen med en pasient i all lykkelig(?) uvitenhet, og så har en sånn djevelskap funnet sted knappe 50 mil (!) lenger sør i vårt land…

«Problemet er bare at jeg ikke har noen drømmer… Ikke noe «calling». Vet ikke hva jeg skal gjøre? Vet utmerket godt at det er noe bare jeg kan finne ut. Har prøvd sterkt å finne ut hva jeg kan og vil bli, uten resultat. Hjelp!»

Last ned våre apper

Denne helgen er det ikke mer levende musikk enn det gjestene lager selv, men du verden så det svingte sist lørdag, med "Ian and the JazzHeads", og etterhvert betydelig innslag fra lokalmiljøet (se video). Tusen takk til bandet for musikk og miljø, og til Stina, Knut Harald og Njål, som hoppet inn til felles glede.

Jeg har en bonde 4 dager siden, jeg tok med 48 dager. Jeg forandret maten og ga den som i grøt med varmt vann. Nå er det 6 timer siden med oppkast eller diaré og svært forfallet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg antar at det vil være maten jeg ga ham som faller dårlig. Jeg vet ikke, jeg skal ta ham til veterinæren så snart som mulig fordi han fremdeles ikke har vaksiner. Jeg skal ta ham til veterinæren, men han våkner fortsatt ikke, og jeg er bekymret for hans tilstand.

“Det er så mange muligheter. Jeg vet ikke hva jeg skal studere”. Dette hører vi ofte fra ungdom når de kommer til oss første gangen. Det er virkelig mange muligheter og mange unge føler at de ikke er klare til å ta et så stort valg på dette tidspunktet. Alle har sin egen unike kjerne til motivasjon, og denne vil vi bruke til å finne konkrete utdanningstilbud og jobbmuligheter.